Warzywa z grilowanym kurczakiem i zielonym makaronem

Kolorowe danie na zimno lub ciepło z domowym zielonym makaronem.

składniki:

  • 1 opakowanie bukietu warzyw królewskich (u mnie mrożone ale jak najbardziej mogą być świeże warzywa)
  • 1 grilowany filet kurczaka  (ja przyprawiony i rozcięty na połowę filet zgrilowałam w opiekaczu do panini)
  • 20 dag świeżych malutkich pieczarek  (ewentualnie pieczarki marynowane)
  • 20 dag zielonego makaronu (u mnie domowej roboty)

Pieczarki oczyszczamy i myjemy.

Następnie gotujemy je w osolonej wodzie ok 10 min.

Ok 3 min przed końcem gotowania dolewamy do gotujących sie pieczarek trochę octu, ok.4 łyżek.

Pieczarki odlewamy i pozostawiamy by wystygły.

Warzywa krótko gotujemy w osolonej wodzie, tak by się nie rozgotowały. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Filet z kurczaka kroimy w niewielkie paski.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.

Wszystkie składniki  delikatnie łączymy w misce.

Ja przed podaniem  podgrzewam danie w mikrofalówce lub piekarniku i podaje  z sosem czosnkowym.

 

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>