Salsa z letnich warzyw

DSCN6386

składniki:

  • 1 ogórek gruntowy
  • 2 nieduże pomidory malinowe
  • ½ żółtej papryki
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 średnia czerwona cebula

sos do salsy:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól

Ogórek obieramy i kroimy w drobna kostkę.

Pozostałe warzywa również kroimy w drobną kostkę i mieszamy ze sobą w misce.

Składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do salsy.

Mieszamy i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>