Tagiatelle z kurczakiem, fasolką i papryką

Propozycja na szybki i lekki obiad z makaronem.

składniki na 2 porcje:

  • ugotowany makaron tagiatelle (porcja dla 2 osób)
  • 1 filet z kurczaka pokrojony w małe paseczki
  • ¾ szkl. zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona)
  • ¾  szkl. pokrojonej w nieduże kawałki papryki żółtej i czerwonej
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła

DSCN6327

Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim chwilkę filet z kurczaka.

Dodajemy fasolkę i paprykę. Przyprawiamy ziołami, solą, pieprzem i mieszamy.

Smażymy aż warzywa nieco zmiękną ( mają być al dente). W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody.

Dodajemy ugotowany makaron (najlepiej jeszcze ciepły) mieszamy i dosłownie minutkę podsmażamy na małym ogniu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>